NCK-NCR Themadag Waterveiligheidslandschappen

2022_ThemadagWaterveiligheidslandschappen
Category
Theme days
Date
Wednesday, 01 June
Venue
Deltares, Delft

De klimaat- en biodiversiteitscrisis inspireren denkbeelden van een 22e-eeuws Nederland: meegegroeid met de zee, doorstoken door de Rijn als bevaarbare regenrivier, en met beekdalen als soortenrijke groene aders. Waterkerende- of waterveiligheidslandschappen worden gezien als oplossingen die kunnen bijdragen aan een toekomstbestendig Nederland, waarin klimaatadaptatie en biodiversiteit samenkomen. Duinen vormen wellicht de oervorm van dit landschap, maar oplossingen worden overal gezocht: bij de kwelders van de Waddenzee, in integraal rivierbeheer en bij klimaatrobuuste beekdalen.

Het doel van deze themadag is om ervaringen uit verschillende deelgebieden – kwelders, duinen, rivieren en beekdalen – uit te wisselen. Het programma bestaat daarom uit vier sessies (één voor elk deelgebied) met daarin korte en inspirerende presentaties van beheerders, onderzoekers het bedrijfsleven én overheden. We willen van elkaar leren wat werkt, wat niet werkt, en welke (beleids)instrumenten er nodig zijn om daar te komen. Om zo uiteindelijk de contouren te schetsen van de transitie naar waterkerende landschappen.

Voorlopig programma

Het meest actuele voorlopige programma is beschikbaar via de NCR pagina.

Locatie

Deltares (Boussinesqweg 1, 2629 HV Delft).

Registreren

Ga naar het inschrijformulier op de NCR website via de aanmeldknop rechtsboven deze pagina. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar en registreren kan tot uiterlijk 19 mei, dus meld je snel aan.

Organisatie

Deze themadag wordt mogelijk gemaakt door NCK, NCR & het “Living Dikes” onderzoeksprogramma en wordt georganiseerd door Bas Borsje (Universiteit Twente), Annemargreet de Leeuw (Deltares), Ralph Schielen (Rijkswaterstaat), Stéphanie IJff (Deltares), Lodewijk de Vet (NCK) en Koen Berends (NCR). Bij vragen kan contact worden opgenomen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (NCK) of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (NCR).

 
 

  TU Delft logo transp

nioz logo transp

UT Logo 2400 Sta Black EN

Deltares logo D blauw RGB footer

RWS EN transparant

uu logoengels rgb

ihe delft logo new transparant

TNO text transparant 

WUR RGB standard