twentelogoUniversity of Twente is currently hiring 2 PhD students for the multidisciplinary ReAShore -Resilience of Anthropogenic Shores- project. ReAShore investigates socio-biophysical dynamics of sandy shores that are modified by nature-based solutions. The project applies a Living Lab approach to document and analyse interactions between these evolving anthropogenic shores and their users and managers. The available PhD positions focus on:
1. the morphodynamic development of newly created beach-dune systems in relation to socio-biophysical interactions
2. the social dynamics of newly created beach-dune systems in relation to socio-environmental interactions

This project is a collaborative effort between the University of Twente (project lead), Wageningen University and Research, Basque Centre for Climate Change BC3, HZ University of Applied Sciences, as well as project partners from the industry and coastal authorities. Both PhDs position are fully funded and will be based in our Civil Engineering department at the University of Twente.

Applications can be submitted via the ‘Apply Now’ button on the website (see links above). The application deadline is 8 March 2020.

%MCEPASTEBIN%

Als onderzoeker-docent in de onderzoeksgroep Building with nature verbind je op unieke wijze de laatste ontwikkelingen op landschappelijk gebied met menselijk gedrag en beleving. Nieuwsgierigheid, gedrevenheid, voorkeur voor maatschappij en techniek, betrokkenheid bij het vakgebied én bij studenten zijn belangrijke eigenschappen. Is het doen van praktijkgericht onderzoek in onderzoeksgroep Building with Nature iets voor jou? Solliciteer dan op de vacature van onderzoeker-docent Building with nature bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Jouw werk als onderzoeker-docent
In de onderzoeksgroep wordt onderzoek gedaan in een breed scala van projecten voor uiteenlopende organisaties (regionaal, nationaal, Europees). De onderzoeksgroep richt zich op onderzoek naar natuurlijke vormen van kustverdediging zoals het aanbrengen van oesterriffen en schorren. Vanuit jouw expertise neem jij dan deel aan het onderzoek om de gevolgen van technische en ecologische ingrepen voor de maatschappij in kaart te brengen. Dat doe je door het uitzetten van enquêtes en het analyseren van data. Voor jou als onderzoeker-docent staat het in teamverband uitvoeren van praktijkgericht onderzoek centraal. Jouw kennis en kunde zet je met bevlogenheid in bij het uitvoeren van de deelprojecten en bij het opleiden van studenten tot ondernemende, innovatieve en gedreven professionals in een duurzame wereld. Dat doe je door:

  • Zelfstandig praktijkgericht, sociaalwetenschappelijk onderzoek te doen, waaronder het uitvoeren van enquêtes, interviews en focus groepen;
  • Het (statistisch) analyseren van onderzoeksresultaten;
  • Bij te dragen aan (de ontwikkeling van) het onderwijs in multidisciplinaire cursussen/studieprojecten;
  • Het (mede)begeleiden van studenten.

Voor meer informatie over deze vacature en om direct te solliciteren ga je naar de website van Hogeschool Zeeland.

Het liefst ben je de hele dag bezig met onderzoek en techniek. Zeker als het gaat om natuurlijke oplossingen voor kustverdedigingsvraagstukken. Jij gelooft hierin en bent daarom een ware inspiratiebron voor collega’s en studenten. Maar ook ben je een goede projectleider die de externe partners tevreden weet te houden. Jij hebt ruime ervaring met deadlines halen en een sluitende administratie voeren. Een mooi onderzoeksrapport opleveren is voor jou de kers op de taart. Jouw uitgebreide kennis en enthousiasme over dit vakgebied gebruik je zowel om praktijkgericht onderzoek binnen de onderzoeksgroep Building with nature succesvol uit te voeren als studenten te begeleiden in het living lab Hedwige Prosper. Zit het in je? Solliciteer dan op de vacature van onderzoeker-docent bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Jouw werk als onderzoeker-docent
Er staat een groot project op je te wachten: het Hedwige Prosper internationale onderzoeks- en onderwijsproject waarin praktijkgericht onderzoek gedaan wordt naar huidige en toekomstige waterveiligheid. Daar spelen jouw onderzoeksvaardigheden met de focus op civiele techniek een belangrijke rol. Terwijl jij dijkproeven en crisisoefeningen uitvoert, neem je de studenten vol enthousiasme mee in dit technische proces. Je leert ze alle ins en outs over dit vakgebied. Ondertussen neem je de coachende rol op je, zodat zij doorgroeien tot échte professionals. Dat maakt je trots, want samen realiseren jullie alle gestelde doelen van dit Europese Hedwige Prosper project met succes. Jij maakt het waar als toegewijde onderzoeker-docent civiele techniek bij het:

  • leiden van praktijkgericht onderzoek met als resultaat een inzichtelijk eindrapport en sluitende projectbegroting.
  • begeleiden en coachen van studenten binnen het living lab.
  • samenwerken binnen de onderzoeksgroep, met andere diensten en externe partners.
  • samenwerken met internationale (Belgische, Franse, Britse en Amerikaanse) partners op het gebied van praktijkgericht onderzoek en onderwijs.

Voor meer informatie over deze vacature en om direct te solliciteren ga je naar de website van Hogeschool Zeeland.

  TU Delft logo transp

nioz logo transp

UT Logo 2400 Sta Black EN

DELTARES MERK 1600px 72dpi RGB transp

RWS EN transparant

uu logoengels rgb

ihe delft logo new transparant

TNO text transparant 

WUR RGB standard