rijkswaterstaatlogoFunctieomschrijving

Ons land kent een kustlijn van meer dan 500 kilometer. Hoe gaan we er voor zorgen dat het achterland goed beschermt blijft en dat we droge voeten blijven houden? Als adviseur morfologie bij Rijkswaterstaat ga jij je bezig houden met dit vraagstuk. Je gaat werken vanuit Utrecht en Lelystad.

Wat ga je doen?

Het merendeel van onze kustlijn bestaat uit strand en duinen. Ook het Waddengebied is hier onderdeel van en heeft een eigen dynamiek. Het zwaartepunt van jouw werk ligt In het Waddengebied en de Eems.Jouw werkzaamheden dragen bij aan het op orde houden van de zandige kust, het Waddengebied en de vaargeulen, waarbij jij de benodigde morfologische kennis inbrengt. Mede dankzij jou ontwikkelen we meer kennis over de werking van ons kustsysteem en van de Waddenzee. Je werkt hierbij samen met collega’s van de verschillende Rijkswaterstaatonderdelen en met de partners van Rijkswaterstaat.

Wat zien wij graag in jou?

Je bent een ervaren (estuariene) morfoloog die kennis heeft van slibtransport en hydrologie en bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen in dit vakgebied. Vanuit je kennis en ervaring pak je een pro-actieve rol in beleidsadvisering, kennisontwikkeling en integrale (beheer)vraagstukken. Je coördineert het kennisprogramma morfologie Waddenzee en werkt aan projecten zoals het prognotiseren van baggerwerkzaamheden en Kader Richtlijn Water (KRW) Eems. Bij deze rol hoort ook het pro-actief verbinden met de intern opdrachtgever Rijkswaterstaat Noord Nederland en belangrijke stakeholders, het bewaken van planning en budget en je treed op als opdrachtgever naar Deltares en andere marktpartijen. Daarnaast draag je bij aan kennis- en kaderontwikkeling in jouw vakgebied.

Je bent een inhoudelijk ervaren adviseur en het schrijven van (beleids)adviezen gaat jou makkelijk af. Je bent analytisch sterk, in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden en schrijft bondig, zodat je adviezen echt impact hebben. Tot slot krijg je er energie van om samen met anderen naar een resultaat toe te werken, actief je netwerk op te bouwen en het bestaande kennisprogramma verder uit te bouwen.

Herken je jezelf in deze beschrijving? Wacht dan niet langer en reageer direct op deze vacature.

Functie-eisen: kennis en ervaring

  • Je hebt een wo-diploma civiele techniek (kustwaterbouw), fysische geografie, oceanografie of vergelijkbaar;
  • Je hebt kennis van hydromorfologisch modelleren;
  • Je hebt minimaal vier jaar ervaring met het adviseren over en het maken van adviesproducten in het domein waterveiligheid en gebiedsbeheer;
  • Je communiceert makkelijk op alle niveau’s;
  • Je hebt kennis van en affiniteit met het Nederlandse kustsysteem, ervaring met het Waddengebied is een pre;
  • Je kan de onderzoekswereld van waterveiligheid en morfologie verbinden met de beheer- en beleidspraktijk;
  • Je bent iemand die graag verbindingen aangaat en in staat is om een effectief netwerk te onderhouden.

Voor deze functie geldt het profiel voor de functiegroep (Senior) Adviseur (functiefamilie Advisering) uit het Functiegebouw Rijk. 

Bijzonderheden

Solliciteren voor 31 december 2020. De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 15 januari 2021.

Voor meer informatie, ga naar de RWS website.

  TU Delft logo transp

nioz logo transp

UT Logo 2400 Sta Black EN

Deltares logo D blauw RGB footer

RWS EN transparant

uu logoengels rgb

ihe delft logo new transparant

TNO text transparant 

WUR RGB standard