20200925 171243 300x135Deltares organiseert in samenwerking met het NCK en Ecoshape een kweldersymposium op donderdag 27 januari 2022 van 09.30 tot 12.30 uur.

De ruimte in Nederland is krap, dus het optimaliseren van de inrichting van landschappen en het gebruik van de baten is van groot belang. Dit geldt ook voor het gebied dat de overgang van land naar zee behelst, het intergetijdengebied. Kwelders en Nature-based Solutions kunnen bijdragen aan doelstellingen op het gebied van waterveiligheid, klimaat en biodiversiteit. Tegelijkertijd kan dit ervoor zorgen dat de druk op het gebied groter wordt en oorspronkelijk gebruik misschien verandert. De laatste jaren en decennia wordt steeds meer bekend over de waarde van de verschillende ecosysteemdiensten van kwelders door onderzoek en door de uitvoering van pilot projecten. Onlangs zijn verschillende (onderzoeks)projecten gehonoreerd waarin kwelders wederom een grote rol spelen (o.a. REST-COAST, Living Dikes, Living on the Edge).

Tijdens het Kweldersymposium willen we de verbinding tussen onderzoek en praktijk versterken. De centrale vraag is: Hoe kunnen gewenste ecosysteemdiensten succesvol gecombineerd worden in huidige en nieuwe kwelders/Nature-based Solutions? Meer informatie over dit online symposium staat op de evenementpagina. Meld je nu aan!

  TU Delft logo transp

nioz logo transp

UT Logo 2400 Sta Black EN

Deltares logo D blauw RGB footer

RWS EN transparant

uu logoengels rgb

ihe delft logo new transparant

TNO text transparant 

WUR RGB standard